A világhírű tudós több műve megtalálhatók osztályunkon

kárpátalja könyvtár Ungvár Hawking új könyvek könyvek tudomány
Egy gyerekek számára íródott könyv.

„Üdvözlöm. Stephen Hawking vagyok: fizikus, kozmológus és álmodozó. Bár nem tudok mozogni, és számítógépen keresztül kell beszélnem, az elmém szabad.” „Visszatekintve úgy tűnhet, hogy egy előre alaposan megtervezett menetrend szerint foglalkoztam a világegyetem eredetének és fejlődésének legjelentősebb problémáival. Ám valójában nem így történt. Nem volt előzetes tervem. Az a helyzet, hogy csak a saját orrom után mentem, és mindig azzal foglalkoztam, ami akkor éppen érdekesnek és megoldhatónak tűnt.”

Stephen Hawking korunk egyik legfigyelemreméltóbb alakja. Cambridge-i géniusz, világszerte ünnepelt, ragyogó elméleti fizikus, aki ösztönzést és bátorítást jelent mindazok számára, akik szemtanúi lehettek annak, milyen nagyszerű diadalt aratott mozgatóideg-sorvadása felett. Kitty Ferguson ebben a könyvében Hawking életét meséli el. Műve megírásához különleges segítséget kapott magától Hawkingtól, valamint közeli ismerőseitől és családjától.

A világhírű tudós alábbi könyvei érhetők el Ungváron, a megyei könyvtár osztályán:

George és az ősrobbanás / Lucy & Stephen Hawking ; Garry Parsons ill. ; [ford. Marczali Ferenc]. - 2. kiad. - Szeged : Könyvmolyképző K., cop. 2013.
 

Az én rövid történetem / Stephen Hawking ; [ford. Both Előd]. - [Budapest] : Akkord, cop. 2014.

A nagy, a kicsi és az emberi elme : [kozmológia, kvantummechanika és a tudatosság fizikája] / Roger Penrose ; [közrem.] Stephen Hawking, Abner Shimony, Nancy Cartwright ; [ford. Gergely László Árpád]. - [Budapest] : Akkord, cop. 2003.

A mindenség elmélete : a világegyetem eredete és sorsa / Stephen W. Hawking ; [ford. Bakó Dorottya és Papp Gábor]. - Utánny. - Budapest : Kossuth, cop. 2009.

A nagy terv : [új válaszok az élet nagy kérdéseire] / Stephen Hawking és Leonard Mlodinow ; [ford. Both Előd]. - Budapest : Akkord, [2016], cop. 2011.

Az idő rövid története / Stephen Hawking ; [... ford. Molnár István és Egri Győző]. - Felújított kiad. - [Budapest] : Akkord, [2010], cop. 2004.

Hawking új univerzuma : [hogyan történt az ősrobbanás?] / Rüdiger Vaas ; [ford. Both Előd]. - [Budapest] : Akkord, cop. 2013.

A tér és az idő természete : [előadás-sorozatok az Isaac Newton Intézetben] / Stephen Hawking, Roger Penrose ; [ford. Both Előd]. - [Budapest] : Akkord, [2011], cop. 1999.